Martínez-Porcell

La basílica de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona, ja té nou rector. Es tracta de Mn. Joan Martínez-Porcell, de 54 anys i professor de la Facultat de Filosofia de Catalunya (Universitat Ramon Llull). L’entrada com a nou rector es va produir el diumenge 14 de setembre en una missa presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull. Aquesta setmana, a Catalunya Cristiana, publiquem una entrevista a Mossèn Martínez-Porcell, en què destaca el simbolisme d’aquesta basílica.

Joan Martínez-Porcell substitueix Jordi Farré, que era el rector des del 2009 però que ha hagut de deixar aquesta responsabilitat per motius de salut. Pel que fa als objectius que es planteja Martínez-Porcell, destaca el fet que tots els barcelonins i barcelonines se sentin feligresos de la Mercè.

Com a reptes immediats, Martínez-Porcell destaca la missa pontifical que presidirà el cardenal Martínez Sistach el proper 24 de setembre. I més a llarg termini, els 800 anys de la inspiració de l’orde de la Mercè a sant Pere Nolasc.

Martínez-Porcell, professor de al Facultat de Filosofia de Catalunya, s’uneix a altres professors que també són rectors de basíliques, com Armand Puig als Sants Just i Pastor, o Salvador Pié a Santa Maria del Mar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!