Maria Voce

L’Assemblea General dels Focolars ha reescollit com a presidenta del moviment Maria Voce, per als propers sis anys.

En acceptar el nomenament, Maria Voce ha assegurat que està plenament convençuda de l’actuació de l’Esperit Sant: “Com puc dir-li que no? No és possible. És l’Esperit Sant qui s’ha expressat. Estic contenta, convençuda que ell continuarà ajudant-nos en aquest camí que hem començat plegats i que continuarem plegats, tots, cap exclòs. Accepto.”

Maria Voce és la primera presidenta després de Chiara Lubich, fundadora dels Focolars. Va ser escollida per primer cop el 7 de juliol del 2008, pocs mesos després de la mort de Lubich. Va néixer a Aiello Calabro (Itàlia) el 1937. Llicenciada en Dret, també ha fet estudis de Teologia i Dret Canònic. Va ser responsable dels Focolars a Turquia entre el 1978 i el 1998, mantenint una relació estreta amb el patriarcat ortodox de Constantinoble, amb líders de les Esglésies cristianes que hi ha allà i amb el món musulmà. Va treballar estretament amb Chiara Lubich en l’actualització dels estatuts generals del moviment. És consultora del Pontifici Consell per als Laics i del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització.

Un espanyol, copresident del moviment

D’altra banda, l’espanyol Jesús Morán ha estat escollit com a copresident dels Focolars. Morán va néixer a Àvila el 1957. És focolarí i sacerdot. Des del 2008 formava part del Consell General per l’aspecte de la formació cultural. És membre de l’Escola Abba, centre d’estudis interdisciplinaris dels Focolars. Durant més de 25 anys ha viscut al servei dels Focolars a Xile, Bolívia, Mèxic i Cuba. És llicenciat en Filofosia i Teologia. Actualment està acabant el doctoral en Teologia a la Universitat del Laterà (Roma).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!