Diumenge 3 de juliol l’Església a Espanya celebra la Jornada de la responsabilitat en el trànsit. Una jornada que es va fixar, fa 54 anys, propera a la festivitat del patró dels conductors, sant Cristòfol, el 10 de juliol, i coincidint amb l’inici dels desplaçaments massius per les vacances d’estiu.

El lema per a aquesta jornada, Maria es posà a caminar (Lc 1,39), posa la Mare de Déu com a model de servei i d’ajuda als altres. Igual que Maria es va posar en camí per ajudar la seva cosina Elisabet, “cada dia hi ha milions de conductors, homes i dones, que agafen el vehicle o transport públic, i es posen en camí per anar a la feina, fer gestions, visitar malalts, familiars i amics o, senzillament, passar amb la família uns dies de descans”.

El missatge de la Subcomissió Episcopal per a les Migracions i Mobilitat humana, de la Conferència Episcopal Espanyola, destaca els que es posen en camí per ajudar els altres a casa seva o als hospitals. I també els que s’aturen a socórrer-ne d’altres a la carretera quan han patit un accident de trànsit.

Els bisbes també adverteixen que no existeix el risc zero cada vegada que pugem a un vehicle, per la qual cosa destaquen la necessitat de respectar i complir les normes de circulació. Per això, apel·len a la consciència i als ensenyaments evangèlics de fer el bé a tothom, estimant el proïsme com a un mateix.

“La carretera no ha de ser únicament un lloc d’anar i de venir, sinó també un lloc de viure la fe, de trobada, de diàleg, de gaudir, de convivència, de pregària…”

En aquesta jornada es té especialment presents els problemes dels transportistes i altres professionals de la carretera, agreujats per la pujada dels preus dels combustibles i del manteniment dels vehicles “que disminueix el seu poder adquisitiu tan necessari per mantenir la seva empresa i tirar endavant la família”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!