Maria Gay Tibau

El papa Francesc acaba de reconèixer les “virtuts heroiques” de Maria Gay Tibau, fundadora de la Congregació de les Religioses de Sant Josep de Girona. És el primer pas cap a la seva beatificació. L’aprovació de les virtuts heroiques coincideix, a més, amb la cloenda del seu any jubilar, que s’ha celebrat al llarg del 2013 coincidint amb els 200 anys del seu naixement.

En una nota feta pública per l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, s’informava que el Sant Pare ha autoritzat la Congregació per a la Causa dels Sants a promulgar el decret pel qual es reconeixen les “virtuts heroiques” de la serventa de Déu Maria Rosa Teresa Gay Tibau, que a partir d’ara rep el títol de “venerable“.

El procés de beatificació continua ara a l’espera d’un miracle produït per intercessió de Maria Gay. Un segon miracle serà necessari després per a la canonització.

El llarg camí cap als altars de la fundadora de les Religioses de Sant Josep de Girona es va inicar l’any 1984 coincidint amb la celebració del centenari de la seva mort. El 26 de juliol de 1996, s’obria el procés de Canonització a Girona, tenint lloc la primera sessió a l’església de la casa mare de l’Institut. Recollits els documents i acabades les sessions dels testimonis, es va clausurar l’esmentat procés el dia 3 de maig de 1998, a la catedral de Girona. La sessió de clausura és oficiada pel mateix bisbe Mons. Jaume Camprodon i el tribunal al complet. Conclosa la part jurídica i retirat el tribunal, al mateix lloc es va celebrar l’eucaristia en acció de gràcies per tan gran benefici, van concelebrar 30 sacerdots. L’endemà 4 de maig les capses amb la documentació van ser enviades a Roma a la congregació de les causes dels sants. Aprovats tots els preliminars requerits pel Procés de beatificació va començar l’elaboració de la Positio, lliurada el 2004.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!