El papa Francesc ha nomenat la religiosa Margarita Bofarull membre del Consell Directiu de la Pontifícia Acadèmia per a la Vida (PAV). Bofarull és religiosa del Sagrat Cor de Jesús, delegada diocesana de Pastoral de Fe i Cultura de l’Arquebisbat de Barcelona, presidenta del Patronat de l’Institut Borja de Bioètica-URL i professora de Moral de la Facultat de Teologia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià) i de la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas (UCA) d’El Salvador.

La Gna. Bofarull ja era membre corresponent de la PAV des de 2017. El febrer de l’any passat el papa Francesc la va nomenar membre Ordinari d’aquesta entitat. Ara el Papa ha renovat el Consell Directiu d’aquesta pontifícia acadèmia.

Segons publica el Butlletí de la Santa Seu i l’Osservatore Romano els cinc membres del nou Consell Directiu de la PAV són: Noël Simard, bisbe de Valleyfield (Canada); Philippe Bordeyne, president del Pontifici Institut Teològic Joan Pau II per a les Ciències del Matrimoni i de la Família; Jacques Koudoubi Simporé, M.I., rector de la Universitat Sant Tomàs d’Aquino i director del Centre d’Investigació Biomolecular Pietro Annigoni de Uagadugú (Burkina Faso); Margarita Bofarull Buñuel, R.S.C.J., professora de Teologia Moral a la Universitat Centroamericà José Simeón Cañas de Antiguo Cuscatlán (El Salvador), i Laura Palazzani, professora de Filosofia del Dret a la Libera Università Maria Santissima Assunta de Roma (Itàlia).

Assemblea al febrer

La Pontifícia Acadèmia per a la Vida, prepara la pròxima Assemblea prevista del 20 al 22 de febrer de 2023, sobre el tema Convergir en la persona. Tecnologies Emergents per al Bé Comú. “És un tema de summa importància per a aquesta ineludible reflexió ètica davant un món que està canviant profundament davant els nostres ulls, en els últims anys, i en el qual cal una reflexió capaç de parlar a dones i homes a la recerca de sentit i esperança per a les seves vides”, explica el comunicat, signat pel president monsenyor Vincenzo Paglia i el canceller Renzo Pegoraro.

Apunt biogràfic

Margarita Bofarull Buñuel va néixer a Barcelona el 2 de febrer de 1961. Ha estat provincial de la Província d’Espanya Nord de 2005 a 2011. Va exercir de vicepresidenta de la Conferència Española de Religiosos (CONFER) de 2009-2013. És llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (1985) i llicenciada en teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (1992). Va realitzar un Màster en teologia moral per la mateixa Facultat (1994) i un Postgrau en medicina tropical per la Universitat de Barcelona (1996).

Ha exercit la medicina en diferents ambulatoris, hospitals i centres de salut de Barcelona i d’Ayaviri (altiplà Perú). És presidenta del Patronat de l’Institut Borja de Bioètica-URL, professora de Moral de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas (UCA) d’El Salvador.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!