Aquest divendres a les 19.30, l’església de la Sang de Lleida acull la missa de cloenda de l’Any dedicat a la Mare de Déu de la Soledat, titular de la Congregació de la Puríssima Sang.

La celebració serà presidida pel bisbe Salvador Giménez Valls, finalitzada la qual, el Petit Cor de la Catedral de Lleida oferirà un concert de música religiosa i mariana.

I si l’Any dedicat a la Mare de Déu de la Soledat va començar el març del 2023 amb la restauració del magnífic mantell de la Soledat del 1929, una peça única a Catalunya i gairebé centenària, clourà amb la recuperació d’un altra peça, en aquest cas d’orfebreria.

Es tracta del petit cor d’argent que fins a l’any 1936 lluïa la imatge de la Soledat i que va desaparèixer durant la Guerra Civil.

El nou cor d’argent de la Soledat de la Sang, ha estat realitzat per l’orfebre sevillà Antonio Pedania, reproduint l’antic. Aquest, però, té com a novetat que s’obre com si fos un estoig on hi ha tres òculs, per poder acollir les relíquies dels beats i màrtirs, el bisbe Salvi Huix i Francesc Castelló.

Un tercer es deixarà buit: “…s’ha pensat en que si finalment s’arriba a beatificar Josep Serret, el congregant de la Sang que va salvar el mantell de la Soledat l’agost del 1936, en procés de beatificació amb la resta de màrtirs lleidatans, l’òcul buit seria per a una relíquia seva. Per aquest motiu al nou cor de la Verge, se li han afegit dues palmes símbol del martiri, que no duia l’antic”, explica Mn. Jaume Melcior, consiliari de la Congregació de la Sang.

El cor serà beneït pel bisbe de Lleida al final de la celebració de cloenda de l’Any de la Soledat. Tanmateix, la imatge de la titular de la Congregació de la Sang lluirà en aquesta ocasió l’antic mantell blau de Pasqua, recentment restaurat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!