En el Dia Internacional dels Voluntaris, el 5 de desembre, Mans Unides vol ressaltar que els voluntaris són una senya d’identitat de l’ONG.

Conscient de la importància d’aquesta peça clau per a la institució (més del 97% de les persones que treballen a Mans Unides són voluntàries), l’entitat ha dissenyat un pla amb un objectiu doble: interessar els joves, perquè no només constitueixen el futur, sinó també, perquè formen part fonamental del present, i fidelitzar el voluntariat actual, tan necessari i vital.

L’entitat té un 3% de voluntariat jove, entre 20 i 29 anys, i un 3% de voluntariat de 30 a 39 anys. La resta és de més edat, amb un 47% del voluntariat entre els 50 i els 69 anys

Com comenta el vicepresident de Mans Unides i responsable de l’Àrea de Persones, i també voluntari, José Valero, “el que més valoren els joves voluntaris que tenim és sentir-se a gust a l’entitat, valorats i estimats; pretenem que això vagi a més i donar-los més pes en la presa de decisions”.

Valero explica que es tracta d’un voluntariat basat en la cooperació al desenvolupament, per la qual cosa es treballa molt en la incidència als països del Sud, “però també en la sensibilització a Espanya”.

Segons el responsable de l’àrea, cal fer un pas endavant i fer una aposta pels joves sense deixar de banda la resta de voluntariat: “Hem de fer l’esforç de saber canalitzar tot el potencial, creativitat, compromís i entusiasme dels joves i ser capaços d’oferir-los un voluntariat que s’adapti a la seva idiosincràsia i necessitats.”

Igualment, no oblida els voluntaris més grans, als qui volen donar “tot el reconeixement, gratitud i acompanyament”.

Mans Unides compta amb 6.156 voluntaris, dels quals 5.897 són a les seves 72 delegacions i 259 formen part dels Serveis Centrals.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!