Mans Unides presenta la seva campanya anual

Ho deia Oxfam Intermón fa només uns dies en un informe (PDF): gairebé la meitat de la riquesa mundial està en mans de només l’1% de la població. La riquesa, doncs, està concentrada en poques mans, en una dinàmica que sembla no tenir aturador. D’aquí que el lema de la campanya d’enguany de Mans Unides sigui més urgent que mai: “Un món nou, projecte comú.”

Aquest 2014 Mans Unides s’uneix a la lluita pel 8è Objectiu del Mil·lenni: fomentar una Aliança Mundial per al Desenvolupament. Dit d’una altra manera, fomentar una aliança entre els països rics i els pobres capaç d’oferir oportunitats de desenvolupament més igualitàries. I això passa, evidentment, per desenvolupar un sistema comercial i financer obert, basat en normes, previsible i no discriminatori. Es pretén atendre les necessitats especials dels països menys avançats, així com encarar de manera integral el deute dels països en desenvolupament.

Així mateix, en cooperació amb les empreses farmacèutiques, es vol que els països en desenvolupament puguin accedir als medicaments essencials a preus assequibles; i que també tinguin accés als beneficis de les noves tecnologies.

Aquesta campanya anual, que arriba a la 55a edició, permet a Mans Unides, d’una banda, sensibilitzar sobre les injustícies i les desigualtats en les relacions Nord-Sud i, de l’altra, fer una col·lecta especial a les parròquies per donar suport econòmic a la seva missió i projectes. La col·lecta, que es farà el diumenge 9 de febrer, ajudarà a finançar els més de 800 projectes de Mans Unides arreu del món.

Mans Unides de Barcelona organitza un concert solidari el dia 1 de febrer, a les 21 h, a la basílica de Santa Maria del Pi. És un concert de Gospel Viu en col·laboració amb l’Associació de Voluntaris de La Caixa i Wassu UAB.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!