Mans Unides ha donat a conèixer la memòria d’activitats corresponent al 2022. Un any en el qual, segons la presidenta Cecilia Pilar, la pandèmia semblava que perdia força però “malauradament, les conseqüències econòmiques del Covid-19 van causar estralls a les poblacions més vulnerables i la desigualtat va fer créixer la bretxa entre rics i pobres fins a nivells mai abans vistos”.

Per pal·liar aquesta desigualtat i gràcies a la recaptació de gairebé 50 milions d’euros, Mans Unides va posar en marxa campanyes per promoure la conscienciació i la solidaritat.

Això li va permetre aprovar 488 nous projectes a 55 països per acompanyar persones i comunitats del Sud en la lluita contra la pobresa i en defensa dels drets humans en un context marcat per l’augment de la fam, la violència, els desplaçaments forçats i els impactes del canvi climàtic.

La presidenta de Mans Unides ha recordat les xifres de la fam (828 milions de persones passen gana al món) i el drama de les migracions.

Amb la campanya “La nostra indiferència els condemna a l’oblit” del 2022, Mans Unides va treballar per evitar que el mur de la indiferència i la desigualtat condemnin a l’oblit més de mil milions de persones empobrides i afamades.

CECILIA PILAR, presidenta Mans Unides

No podem restar impassibles davant la desigualtat que condemna a l’oblit i a la marginació dones, nens, ancians, persones amb discapacitat, minories ètniques… a aquells que representen els “desheretats” de la terra

Gràcies a més de 73.000 socis i col·laboradors i a la tasca de gairebé 6.500 voluntaris, els ingressos de Mans Unides van assolir el 2022 els 49,8 milions d’euros, el que suposa un descens mínim del 2,0% davant del 2021.

Les dones és un dels col·lectius que més atenció rep de Mans Unides / Josep Vecino.

La presidenta de Mans Unides afirma que “el nostre treball pot ser que sigui una gota d’aigua en un oceà sembrat de necessitats i injustícies, però ha fet possible que, d’una manera o una altra, canviem la vida d’1,7 milions de persones”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!