Mans Unides acaba d’engegar la campanya “Treu-te un pes de sobre per una bona causa! Dona els teus cèntims”, amb la qual vol revaloritzar aquestes monedes per emprar-les per construir un món més just i solidari.

Des del 2014 a Espanya s’ha reduït de forma progressiva l’ús dels diners en efectiu, especialment arran de la pandèmia.

El 2020 l’efectiu només va ser l’opció preferida pel 36% dels ciutadans, mentre que sis anys abans la xifra fregava el 80%

I les monedes d’1 i 2 cèntims són les que menys moviment tenen. Per això Mans Unides posa en marxa aquesta campanya on ofereix la possibilitat de desfer-se d’aquestes monedes per ajudar a finançar projectes de desenvolupament en els més de 50 països en els quals l’ONG és present.

“Tots portem aquestes monedes a la butxaca o al moneder, o les acumulem en pots. Ara volen que ‘t’alliberis d’aquest pes’ i que en donar-les a Mans Unides ens ajudis a fer un món millor”, explica la presidenta de l’entitat, Cecilia Pilar.

Per deixar d’acumular aquests cèntims, amb un gran cost de producció i donar-los un sentit solidari, Mans Unides durà a terme una recollida de les monedes gràcies a les 72 delegacions que l’entitat té a tot Espanya.

Els punts de recollida es podran trobar a les seus físiques de les delegacions i a establiments col·laboradors de les ciutats i pobles dependents de cada delegació.

La campanya vol tenir un ampli recorregut en el temps per oferir a tothom la possibilitat de participar-hi. En aquest sentit, es reforçarà la presència de la campanya en moments importants per al consum com el Black Friday o per Nadal, i en iniciatives solidàries com el Giving Tuesday.

Com explica Cecilia Pilar, “amb el simple gest de dipositar els teus cèntims als llocs que habilitarem, els convertiràs en alimentació, salut, educació, aigua, igualtat i cura del medi ambient per a qui més ho necessita”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!