Mans Unides estrena el documental "La Misión Tsteltal"

El proper dijous 2 d’octubre, a les 20.00, Mans Unides estrena el documental La Misión Tseltal als Cinemes Girona de Barcelona.

La pel·lícula, del realitzador Josep Lluís Penadès, se centra en les reivindicacions actuals dels pobles originaris de Chiapas (Mèxic), bressol del despertar indígena, quan ja han passat 20 anys de l’aixecament dels zapatistes del subcomandant Marcos.

“Vaig arribar a Chiapas”, explica Penadès, “amb la intenció de fer un documental sober la situació dels indígenes tseltals”. Penadès és especialista en documentals centrats en el món indígena. Comenta que “m’esperava un ferri control zapatista a la zona i indígenes defensors accèrrims de la seva cultura i els seus drets. Però vaig preferir posar el focus en un tercer actor totalment desconegut per a mi: la Missió Jesuïta de Bachajón, que també defensa amb passió els pobles originaris i ofereix alternatives a les polítiques intervencionistes del govern mexicà”.

Després de la projecció de la pel·lícula, s‘oferirà un col·loqui en què participaran l’autor, Josep Lluís Penadès, i el director de la Missió Jesuïta de Bachajón, Pepe Avilés, per videconferència projectada a la gran pantalla. Els espectadors podran preguntar-los en directe detalls sobre el rodatge i la situació dels pobles originaris descendents dels maies.

Podeu veure el trailer a YouTube

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!