El 2013 Mans Unides va crear un “canal virtual” per fer arribar la llum de desenvolupament del Nord a Sud, i connectar els desitjos de les persones per un món millor. Van néixer llavors les 24 hores de Mans Unides, que aquest any celebren la desena edició.

L’ONGD, que cada any “il·lumina” la vida de milions de persones als països del Sud, a través dels més de 500 projectes de desenvolupament als quals dona suport en 51 països, posa en marxa una nova edició d’aquesta acció solidària, que segueix l’estela de les anteriors.

Amb la frase “Encén el teu compromís” el 12 de novembre, a partir de les 20.00h, començarà la desena edició d’aquesta iniciativa de sensibilització, que es desenvoluparà amb el mateix objectiu que en anys anteriors: il·luminar virtualment el món per posar fi, plegats, a les “parts enfosquides” que té, causades per la fam, les desigualtats i les injustícies que continuen existint avui dia, i contra les quals Mans Unides lluita des de fa 63 anys.

Des d’Espanya per al món

Enguany, aquest començament es farà de manera més especial: a través d’una Eucaristia, per a Espanya i el món, retransmesa pel canal YouTube de l’organització, i que se celebrarà en directe des de l’església conventual de Sant Francesc, a Santiago de Compostel·la, a les 20 hores del dissabte 12 de novembre.

Estarà presidida pel bisbe auxiliar de la ciutat, Francisco José Prieto, i comptarà amb la presència del vicepresident de Mans Unides, José Valero, així com de les quatre presidentes-delegades de Galícia, en representació de les 72 delegacions de l’organització.

Durant l’Eucaristia es llegirà el Manifest 2022 i s’encendrà una espelma, símbol d’esperança, unió entre persones i pobles, solidaritat i fraternitat.

I des d’aquell moment, a la pàgina web de la iniciativa (manosunidas.org/24horas) es podrà anar veient com el mapa del món es va il·luminant amb les fotografies que van arribant des de molts llocs del planeta, formant part, un any més, de la senya d’identitat de la iniciativa: l’acció “Encén la flama”.

Encén la flama

Una acció senzilla, accessible a tothom, que mitjançant un gest senzill (la presa d’una fotografia amb una espelma encesa) busca oferir a la societat la manera de mostrar, de manera activa, la seva solidaritat amb els països del Sud i amb les persones que hi viuen.

Una acció que es podrà dur a terme de forma individual o col·lectiva, de manera particular o unint-se als anomenats “Esdeveniments de Llum” que les delegacions de Mans Unides realitzaran per acompanyar aquesta desena edició.

El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, ha volgut enviar aquest any un missatge de suport a l’organització i a la desena edició de les “24 hores”

JOAN JOSEP OMELLA

 “Us felicito per fer visible, escoltar i ajudar els que necessiten ser vistos, escoltats i ajudats en els llocs més vulnerables del planeta”

A aquest suport s’hi han sumat d’altres, arribats des dels països on Mans Unides duu a terme la seva tasca, a través de missatges i vídeos de diversos dels socis locals amb què l’ONGD treballa a Amèrica, Àfrica i Àsia.

La participació de tothom a les “24 hores” de Mans Unides serà, un any més, un moment en què tornar a demostrar que la solidaritat continua sent una realitat en aquest món.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!