La contaminació asfixia el futur dels joves

Ha començat la XV edició del Festival de Clipmetratges, un concurs amb què Mans Unides anima els participants a elaborar un curt d’1 minut, el contingut del qual presenti diferents punts de vista per canviar el món. 

En aquesta ocasió, el Festival posa èmfasi en el greu deteriorament mediambiental, produït per l’ésser humà, que afecta més els que menys ho han provocat, i que accentua la pobresa i la fam. “I aprofundirem en com podem actuar per canviar això”, recalca Miriam Pardo, responsable del concurs, que es desenvoluparà amb el tema La cara B de l’ésser humà. B de Benestar. 

“Demanem als participants de les dues categories del Festival (Escoles i General) que enregistrin un vídeo d’un minut en què donin exemples o idees de com viure de manera més sostenible, reflectint l’interès pel benestar dels altres i el compromís amb la consecució dels ODS”, explica Pardo. 

Segons la responsable del Festival de Clipmetratges de Mans Unides, “tots els éssers humans tenim una cara A, relacionada amb les idees, amb la imatge que ens agradaria projectar als que ens envolten i una cara B, que representa els comportaments purament emocionals, que busquen el plaer sense importar-ne les conseqüències”.

“I totes dues cares”, assenyala Pardo, “estan connectades en molts aspectes, perquè una part important del nostre benestar i la nostra forma de vida, del nostre plaer buscat, repercuteix en el malestar d’altres persones”. 

La crisi mediambiental, relacionada amb la producció i explotació dels recursos naturals, que provoquen contaminació i residus, està estretament relacionada amb aquest doble comportament dels éssers humans i té un impacte més profund en les persones que habiten a la cara B del món.

MIRIAM PARDO, responsable del concurs

“Podem capgirar aquesta cara de la moneda canviant els nostres estils de vida. Això ens fa veure que, encara que som part del problema, també som part de les solucions”

Dues categories per participar-hi

Com en edicions anteriors, el Festival consta de dues categories: 

Categoria Escoles, adreçada a l’alumnat de primària i secundària. “En aquest sentit, els clipmetratges són una gran eina educativa, tant per a l’alumnat, perquè és motivadora, creativa i divertida, com per al professorat, perquè permet treballar les competències bàsiques educatives d’una manera atractiva”, explica Pardo. 

Els participants podran presentar els seus vídeos d’1 minut fins al divendres 16 de febrer.

Categoria General, dirigida a majors de 18 anys 

La data límit per presentar treballs serà el divendres 3 de maig.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!