Un petit poble ple d’alegria i fraternitat s’ha reunit aquest diumenge 28 d’abril a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona per celebrar el 56è aniversari de la Comunitat de Sant’Egidio.

La litúrgia eucarística ha estat presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, ​​Mons. Joan Josep Omella. El cardenal ha recordat en la seva homilia que “en cada moment de la història, l’Esperit Sant ha suscitat un carisma, i l’any 1968 va suscitar la Comunitat de Sant’Egidio gràcies a la visió i el do d’Andrea Riccardi”. Ha afegit que, en aquest moment difícil que vivim, “cal la proposta evangèlica de la Comunitat que ens ofereixi la pregària, l’amistat amb els pobres i el servei a la pau per humanitzar el nostre món i cultivar la convivència”.

La fraternitat universal que s’ha viscut a la basílica és fruit de l’amistat entre persones molt diverses que es van reunir. Persones de condicions socials, orígens, edats i cultures molt diferents: ancians, amics del carrer, nens d’escoles de la pau, refugiats ucraïnesos i altres “nous europeus” barrejats amb molts altres amics que participen en les iniciatives de Sant’Egidio en un ambient familiar i festiu. A més dels diferents barris de Barcelona, ​​els assistents provenien de les comunitats de Manresa, Tarragona, San Adrià de Besòs i el Baix Llobregat. També hi han assistit representants de les diferents confessions cristianes i diversos representants de l’ajuntament de Barcelona i d’altres institucions.

En la salutació final, el responsable de la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona ha afirmat que “amb el pas dels anys hem sentit la responsabilitat de la pau i l’hem viscuda com a construcció artesanal. Els artesans de pau són homes i dones de la fraternitat, de la gratuïtat, de la responsabilitat social, del lligam amb l’altre”. Jaume Castro ha subratllat: “Podem ser artesans de pau en la solidaritat: fent la pau a través de la solidaritat. La solidaritat refà un teixit humà i social esquinçat, guareix de la soledat, pacifica.”

Després de la celebració, en diferents grups, la jornada ha acabat amb un refrigeri i una festa popular. Cal destacar la trobada de joves per la pau i gent gran a qui van servir i acompanyar.

La Comunitat de Sant’Egidio va ser fundada a Roma pel professor Andrea Riccardi, quan era estudiant universitari, el febrer del 1968. Actualment, Sant’Egidio és una fraternitat de comunitats present a setanta països del món que aplega més de quaranta mil membres, tots ells voluntaris.

Més informació: www.santegidio.org.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!