Mans Unides expressa la seva commoció i preocupació pels esdeveniments que estan succeint a Terra Santa, amb la pèrdua de milers de vides i una enorme crisi humanitària. Tal com expressa la delegada de Barcelona, Mireia Angerri, “la notícia de la guerra entre Israel i Palestina ens entristeix per molts motius, perquè tota guerra és injusta, perquè sempre pateixen més les víctimes innocents, perquè la vida perd valor i es trepitgen tots els drets humans”.

Una situació que ha obligat a paralitzar tots els projectes de desenvolupament que dona suport a Mans Unides a la regió. 

Aquestes iniciatives abasten des de l’atenció sanitària bàsica a la població rural o a la població palestina i migrant, programes d’educació per a nens amb discapacitat, de formació professional, de salut per a les dones, de defensa dels drets de les dones víctimes de la violència o l’accés a l’aigua potable i al sanejament

A més, Mireia Angerri explica com “companys de Mans Unides han viatjat a la zona del conflicte fa pocs dies i els projectes que han visitat s’han vist estroncats de cop, sense cap mirament… sabem que la problemàtica entre Israel i Palestina és polièdrica i cal ser molt prudent per posicionar-se. Cal saber-ne de geografia, economia, política, història i religió. Però més enllà de tots aquests condicionants, el què és inadmissible és que els humans seguim utilitzant la violència, la mort i la destrucció per resoldre els conflictes i les diferències entre nosaltres”.

Per això, Mans Unides demana que la pau prevalgui i que cessin de manera immediata les hostilitats perquè es posi fi al cicle interminable de violència i patiment que està vivint la població civil.

MIREIA ANGERRI, delegada Mans Unides Barcelona

“Cada vegada que ens assabentem d’una nova guerra al món, ens estremeix prendre consciència de les terribles conseqüències que portarà el nou conflicte de violència: mort, fam, pobresa, destrucció d’habitatges, escoles, hospitals”

Així, tan aviat com la situació ho permeti, Mans Unides reprendrà els seus projectes, que actualment es troben paralitzats, i designarà recursos per a l’ajuda humanitària a la societat civil més afectada, com fa des del 1992. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!