L’església de la Mare de Déu del Roser, l’única església catòlica activa a Doha, la capital de Qatar, estarà oberta als aficionats que vagin als partits del Mundial de futbol, que comença aquest diumenge, 20 de novembre. Així ho ha assegurat el bisbe Paul Hinder, administrador apostòlic del vicariat d’Aràbia del Nord. L’església té capacitat per a més de 2.000 fidels i és el temple catòlic més gran dels països del Golf Pèrsic.

Durant els dies del Mundial, hi haurà misses dominicals (en anglès) a les 5.30, 17 i 19 hores, i els dissabtes, a les 17 i 19. El bisbe Hinder ha expressat, en una entrevista a l’agència italiana SIR, el seu desig que “la Copa del Món es converteixi en una ocasió privilegiada de fraternitat, amistat i diàleg interpersonal i religiós”. Igualment ha demanat “que l’esport i el futbol siguin vehicle de pau i integració cultural i religiosa, que sigui el Mundial de la fraternitat humana”.

Els cristians a Qatar constitueixen el 15% de la població, i la immensa majoria són estrangers, sobretot procedents de països com l’Índia, Etiòpia, Egipte o el Líban. A part de l’Església catòlica, que compta amb uns 200.000 fidels, també hi estan presents diverses confessions protestants i Esglésies ortodoxes i orientals.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!