Per primera vegada, la Catedral de Barcelona inaugurarà el tradicional Ou com balla amb un pregó, que anirà a càrrec de la primera Síndica de greuges de l’Ajuntament de Barcelona i exdirectora de Càritas Barcelona, Pilar Malla. L’objectiu és fomentar el valor social que hi ha darrere la celebració de Corpus Christi, dia en què l’Església celebra la festa de la caritat.

El Capítol de la Catedral vol instaurar que cada any la persona encarregada del pregó sigui algú amb un recorregut destacat en la lluita pels drets humans. L’acte d’inauguració tindrà lloc el dimecres 7 de juny, a les 18.30 h.

Començarà amb una processó al claustre, amb l’acompanyament musical del Cor de la Universitat de Barcelona. Seguidament, es procedirà a la benedicció de l’Ou i la intervenció de la pregonera, activista social i política catalana. Qui posarà l’ou a ballar serà un infant del projecte Glamparetes de Càritas Diocesana de Barcelona, fundat per Pilar Malla, que ofereix un acompanyament integral per al desenvolupament personal i educatiu dels infants i joves.

Seguint la tradició, l’ou s’instal·larà sobre la font de Sant Jordi del claustre de la catedral de Barcelona. Enguany, en ple context de sequera, la font brollarà mitjançant un sistema de circuit tancat d’aigua, per tal de reduir-ne al màxim el consum. L’Ou com balla es podrà visitar dijous i divendres de 10 a 19 hores, dissabte de 10 a 19.30 h; i diumenge de 9 a 14 h.

Programa de Corpus

Relacionades amb el programa festiu de Corpus Christi, també hi ha les Jornades Eucarístiques amb l’exposició del Santíssim, la catifa de flors que es podrà visitar al claustre en el mateix horari de l’Ou com Balla, així com una jornada de portes obertes el dijous 8 de juny.

Els actes culminaran amb la celebració de la Missa de la Solemnitat del Santíssim Cos i Sang de Crist que presidirà l’arquebisbe de Barcelona, Cardenal Joan Josep Omella, al Pla de la Seu, diumenge 11 de juny, a les 18 h.

Després es donarà pas a la tradicional processó de la Custòdia sobre el tron del Rei Martí l’Humà, acompanyada del seguici religiós i popular. El recorregut que se seguirà serà el mateix de l’any passat: Plaça Nova, c/ dels Arcs, c/ de Cucurulla, Pl. de la Cucurulla, c/ del Pi, Pl. de Sant Josep Oriol, Pl. del Pi, c/ del Cardenal Casañas, la Rambla, c/ de Ferran, Pl. Sant Jaume, i c/ del Bisbe.

Una altra de les activitats en el marc de la celebració de Corpus és una exposició al Museu Diocesà de Barcelona amb el títol Quan la Gent s’ajuda, sobre la importància de les confraries gremials a Barcelona des dels seus inicis. La mostra vol reflexionar sobre com la gent continua organitzant-se a partir de la solidaritat i l’ajuda mútua davant la desigualtat i la vulnerabilitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!