L'ostensió del Sant Sudari

La propera ostensió del Sant Sudari de Torí, del 19 d’abril al 24 de juny, tindrà lloc amb motiu del segon centenari del naixement de sant Joan Bosco i estarà dedicada als joves i als qui pateixen. El Papa peregrinarà a Torí del 21 al 22 de juny.

L’arquebisbe de Torí, Mons. Cesare Nosiglia, ha explicat que la Sindone representa per a l’Església una referència per a la vida de fe de moltes persones i comunitats que hi reconeixen els signes de la Passió de Jesús, que “inspira les nostres vides i ens repta a realitzar plenament la nostra vocació més profunda”.

Segons Mons. Nosiglia, com a lema s’ha escollit “L’Amor més gran” perquè “el do de la salvació es fa visible en la nostra resposta, l’adoració a Déu i el servei als germans”.

Pel que fa a la visita de Francesc, ha destacat que “com tota ostensió, es caracteritza per l’agraïment cap al ‘sant dels joves’, sant Joan Bosco, i pel servei que la família salesiana continua desenvolupant-se a Torí i arreu del món en els àmbits de l’educació, de la missió, de l’esport i la comunicació”.

Durant els dies de la visita del Papa hi haurà una petita Jornada Mundial de la Joventut, ha dit l’arquebisbe de Torí: “Una sèrie de trobades que ens ajudin a reprendre el contacte amb els joves. Un signe extraordinari serà la presència de la creu de les JMJ que farà estada a Torí durant el seu viatge a Cracòvia“.

Una altra peculiaritat d’aquest a ostensió és l’atenció pel món dels qui pateixen. Enguany, els pelegrins malalts i els seus acompanyants tindran noves estructures d’hospitalitat basades en el model d’acollida de Lourdes. També la peregrinació a la Sindone vol ser una ocasió per apropar-se al sagrament de la Reconciliació “signe concret de perdó”.

També s’ha anunciat que durant l’ostensió s’exposarà de manera excepcional al Museu diocesà el famós Plor pel Crist mort de fra Angelico, prestat per a l’ocasió per la ciutat de Florència.

“Com és sabut”, ha comentat Mons. Nosiglia, “l’ostensió de la Sindone és completament gratuïta. Tradicionalment molts pelegrins al final del recorregut deixen una ofrena. En aquesta ocasió totes les ofrenes es donaran al Papa quan sigui amb nosaltres a Torí el 21 de juny. Li demanarem que les destini a una obra o a un projecte d’ajuda per als més pobres o necessitats“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!