L'observador vaticà a l'ONU alerta sobre un genocidi a l'Iraq

L’observador permanent de la Santa Seu davant l’ONU, Mons. Silvano Tomasi, ha exhortat la comunitat internacional a actuar amb decisió i aturar les persecucions de l’Estat Islàmic a l’Iraq. Si no es prenen mesures, alerta sobre la possibilitat que hi hagi un genocidi com el que va viure Rwanda el 1994 amb gairebé un milió de víctimes.

Mons. Tomasi ha recordat que a Rwanda hi havia persones que perdien la vida i que fugien de la violència, mentre la comunitat internacional “discutia sense prendre cap mesura concreta o adequada. I durant tots aquests anys que van seguir ens hem reunit per commemorar el genocidi, fent el mea culpa per no haver actuat amb decisió”.

Per això, l’observador vaticà considera que davant dels fets a l’Iraq, “la comunitat internacional té la responsabilitat de protegir, també amb la força, el que no pot ser fet per l’estat local, les autoritats locals”. En aquest sentit, subratlla que “la força és la solució definitiva, és el pas final”.

Mons. Silvano Tomasi constata que a l’Iraq “hi ha éssers humans els drets dels quals són trepitjats i les autoritats locals no poden intervenir-hi. Per tant, el deure de la comunitat internacional és protegir-los”. Igualment, ha demanat que es bloquegi qualsevol ajuda o finançament a l’Estat Islàmic.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!