«L'objectiu és transmetre els sants amb un llenguatge d'avui»

Fernando Cordero Morales és un religiós dels Sagrats Cors, nascut fa 44 anys a Algodonales (Cadis) i que des de setembre exerceix la seva tasca pastoral a Barcelona, on participa en l’equip directiu i pastoral del Col·legi Padre Damián. Fernando Cordero és periodista i autor de nombrosos llibres de caràcter pastoral, espiritual, catequètic i pedagògic. Acaba de presentar Amigos hasta la muerte (editorial San Pablo), on transmet el testimoni de 29 sants i santes, i compta amb les il·lustracions de Patxi Velasco Fano i Poe Ortega Hurtado.

Com definiria la congregació dels Sagrats Cors?
És una congregació que ha fet en l’Evangeli el subratllat que Déu és amor i val la pena transmetre aquest amor de Déu amb la pròpia vida en allò quotidià.
Per què aquest llibre sobre sants?
Va sorgir quan enviat per la revista 21rs vaig entrevistar el novel·lista Jesús Sánchez Adalid. Ell em va suggerir que escrivís alguna cosa sobre els sants, però no amb l’objectiu de donar-los a conèixer com a figures del passat, sinó com a gent amb color per avui. Així va ser com juntament amb Fano, Poe Ortega i Carmen Pellicer vam començar a parlar d’aquest projecte. L’objectiu ha estat transmetre els sants amb un llenguatge d’avui, de forma pedagògica, amb unes pinzellades biogràfiques per introduir-nos en una escena atractiva que sigui capaç de dir alguna cosa als joves d’avui. A partir d’aquí sorgeixen unes preguntes, pensaments del sant, per finalitzar amb una pregària.
Comença amb sant Agustí d’Hipona i finalitza amb el papa Francesc.
És una manera de dir que la santedat ve des de fa molts segles però que tots estem cridats a la santedat. Tot i que el papa Francesc és viu, també és una persona que ens convida contínuament a la santedat en el dia a dia.
Precisament té un altre llibre sobre la santedat: MasterChef de la santidad. Santas y santos para abrir boca.
Cal transmetre amb els títols i cridar l’atenció. Evidentment, MasterChef no és un llibre de receptes de cuina, sinó de receptes de santedat. És una manera de comprendre que podem ser sants en allò quotidià i que hi ha moltes persones al nostre voltant (pares, avis…) que són sants.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!