Llorenç Castelló rellevarà Bernat Vivancos a la direcció musical de l’Escolania

L’actual segon director de l’Escolania de Montserrat, Llorenç Castelló, rellevarà Bernat Vivancos, a partir de l’agost de 2014, com a director musical del cor. Castelló ha estat escolà de Montserrat i deixeble del P. Ireneu Segarra, com ho és també Bernat Vivancos. Format en la direcció coral i amb l’experiència posterior en la direcció de cors, ha estat el màxim col·laborador de Vivancos en els darrers anys. El propi Bernat Vivancos ha estat qui ha proposat el nom de Castelló com a successor seu en el càrrec, qui –segons Vivancos- “és un coneixedor sòlid de la realitat actual de l’Escolania”. Amb ell, afirma l’actual director del cor, “Montserrat assegura la continuïtat del projecte musical”.

Bernat Vivancos ha estat el director del cor els darrers set cursos i al mes de juny deixarà el càrrec –tal com va anunciar fa quatre anys als seus responsables- per poder-se dedicar més a fons a la composició, “una vocació que necessita temps i calma, i també continuar amb més dedicació la meva docència com a professor de Composició i Orquestració a l’ESMUC”, assegura. Vivancos ha viscut aquests anys en la direcció musical de l’Escolania com “un acte de justícia: intentar tornar a Montserrat allò que em van oferir de nen a l’Escolania, el millor regal que m’han fet mai”.

El P. Sergi d’Assís Gelpí, prefecte de l’Escolania, mostra el seu “agraïment a la tasca desenvolupada per Bernat Vivancos, tot desitjant-li un futur fecund en el món de la música”, a la vegada que expressa tota la seva “il·lusió i confiança en el nou director”, que prendrà la responsabilitat al final del curs actual.

Llorenç Castelló (Barcelona, 1976) té el títol superior de llenguatge musical, i els estudis de composició i piano, realitzats al Conservatori Superior de Música del Liceu. És professor del Departament de Didàctica de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’Escolania de Montserrat, de la qual n’és també segon director, i director de la Capella de Música de Montserrat, el cor d’homes que acompanya habitualment l’Escolania.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!