És el director de l’establiment, el germà Andrew Tran Le Phuong, qui saluda el Papa amb motiu de la inauguració. En les seves paraules, com en les d’altres testimonis, la misericòrdia de Déu, que dona nom a aquesta Casa, pren cos i forma fins a envair i commoure amb imatges poderoses el cor de qui escolta.

És un lloc que també funciona com a centre de primers auxilis per als sense sostre, explica el germà Andrew, i on s’acull diàriament els qui viuen al marge de la societat: els pobres, els vulnerables, especialment les dones i els infants, els immigrants i tots aquells a qui el món rebutja. Hi ha fins i tot un servei de bugaderia i lavabos, s’ofereix menjar i roba neta, però sobretot sempre hi ha algú amb qui parlar, algú que s’asseu i escolta amablement el qui truca a la porta.

“La idea inicial del cardenal Giorgio Marengo —explica el director de la Casa de la Misericòrdia— era crear un centre on totes les institucions de l’Església que treballen en els àmbits de la justícia social i l’assistència als necessitats poguessin reunir-se i fer-se realitat, per a una contribució comuna i concreta de l’Església particular a Mongòlia.»

“Així doncs, busquem la interconnexió amb tots aquells que comparteixen els valors de la compassió amorosa i la responsabilitat social compartida, en un esperit de sinodalitat. Fent-nos ressò del que Sa Santedat ha dit en diverses ocasions, ens agradaria estar del costat d’aquells que no tenen dret a parlar o que no són escoltats.”

A Mongòlia viuen nou mil persones sense llar

Un lloc d’alè, per tant, on els qui ho han perdut tot tenen l’esperança de rebre una nova vida, on “es construeix un món diferent en l’esperit de la unitat i la misericòrdia”, on s’enderroquen barreres a través del voluntariat interreligiós i comunitari, on es travessen les “fronteres de la diferència”, acostant els qui sovint són oblidats.

La confirmació prové de la religiosa Verónica Kim, de les Germanes de Sant Pau de Chartres, qui proporciona els seus serveis a la Clínica Santa Maria de Mongòlia, que rep una mitjana de dotze mil pacients a l’any, i ara ofereix els seus braços als qui truquen a la porta de la Casa de la Misericòrdia. Les xifres que sor Verónica presenta al papa Francesc són dramàtiques: a Mongòlia viuen nou mil persones sense llar, que no poden accedir a l’atenció mèdica i la taxa de pobresa és aproximadament del 27%.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!