Lliurament del Premi Internacional Catalunya a l'arquebisbe Desmond Tutu

Escolta l’acte íntegre que va oferir Ràdio Estel: Premi Internacional Catalunya 2014 a Desmond Tutu

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va lliurar ahir al vespre el XXVI Premi Internacional Catalunya a l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat de Catalunya i transmès en directe per Ràdio Estel. En la glossa de presentació, l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, va destacar el doble compromís del prelat anglicà, amb la salut i el bé comú de la societat i també amb el poble cristià.

El cardenal Martínez Sistach va comparar Desmond Tutu amb grans personatges que han canviat el món, i fins i tot va dir, referint-se al seu somni, que és el Marthin Luther King de Sud-Àfrica. I el va definir com a “apòstol incansable de reconciliació i de perdó” i com “un pastor que fa olor d’ovella”.

En el discurs d’acceptació, Desmond Tutu va parlar del moment que viu Catalunya. Va expressar el seu suport al dret a decidir del poble català, alhora que va alertar davant del risc de les decisions unilaterals, entre ells la declaració d’independència.

Desmond Tutu, de 82 anys i premi Nobel de la Pau 1984, va repassar diferents realitats del món on hi ha injustícies, discriminacions i atemptats contra els drets humans, un panorama davant del qual sempre s’ha compromès a lluitar, sobretot a Sud-Àfrica i per la reconciliació davant l’Apartheid dels anys 80.

Artur Mas, per la seva part, va destacar que Catalunya és un país amb una identitat de matriu cultural, que acull gent de procedències diverses i amb una societat civil dinàmica, potent i ben organitzada. El president de la Generalitat va concloure que aquest és el país que vol votar el 9 de novembre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!