Lliurament del Memorial Cassià Just a la comunitat filipense de l'Escola Nostra Senyora de Lurdes

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, ha lliurat el III Memorial Cassià Just a les germanes de la comunitat filipense de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes de Barcelona. L’acte -dimecres 27 de novembre- ha tingut lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat i hi han assistit 300 persones, entre els quals hi havia el conseller de Justícia, Germà Gordó; el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i els altres quatre directors i directores que l’han precedit en el càrrec; representants de les diverses confessions religioses presents a Catalunya i una nodrida representació de la comunitat educativa de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes.
“No és una comunitat d’interessos, és una comunitat de vida”, ha manifestat Joana Ortega en el moment de lliurar el guardó a la comunitat filipense, un reconeixement que també ha fet extensiu a l’AMPA de l’escola per l’encert de presentar les filipenses a la convocatòria del guardó. Així mateix, la germana Teresa San Miguel, en nom de la comunitat filipense, ha dit que “el Memorial Cassià Just ens parla de sàvia i profunda simplicitat” i ha afirmat que “tenim en el nostre interior el poder diví que resol les coses, però no en som prou conscients”.
La comunitat religiosa de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes la integren deu germanes filipenses. La pràctica habitual d’exercicis d’interiorització, l’ensenyament de la cultura religiosa, així com l’arrelament de la comunitat filipense a Catalunya i la seva capacitat d’obertura al seu entorn, han estat els motius que van fonamentar el veredicte del jurat d’entre nou candidatures.
El guardó Memorial Cassià Just va ser creat l’any 2010 pel Departament de la Vicepresidència, mitjançant la Direcció General d’Afers Religiosos.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!