La temporada de pessebres, marcada enguany per la commemoració dels 800 anys del primer pessebre, ja ha arribat a la seva fi. Durant aquests dies, a les diferents diòcesis catalanes s’estan organitzant un seguit d’actes de cloenda que tenen com a principal objectiu premiar els millors pessebres de cada zona. En el cas de Lleida, la temporada de pessebres s’ha tancat aquest diumenge 14 de gener, amb un acte organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes que ha tingut lloc a la Seu Vella. 

El lliurament de premis ha comptat amb la participació del bisbe de Lleida, Salvador Giménez, al qual han acompanyat el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el director de SSTT de Cultura, Albert Turull, i la primera tinenta d’alcalde Begoña Iglesias, entre d’altres personalitats. El president de l’Agrupació, Jordi Curcó, ha posat l’èmfasi en la gran participació en l’edició d’aquest any, que ha aplegat més de 250 concursants: “Mai havíem tingut una xifra tan alta de participants i amb pessebres de gran qualitat artística”, ha dit. 

Després de la seva intervenció, l’Agrupació Ilerdenca, que és una de les 68 associacions pessebristes federades de Catalunya, ha lliurat els premis de la 48ena edició del Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres. El lliurament ha prosseguit amb els premiats del 89 Concurs de Pessebres en la categoria Absolut, en la qual el guanyador ha estat Virgilio del Olmo, mestre pessebrista de 85 anys que des de fa quasi 30 anys munta el pessebre a la parròquia de Sant Pau de la Mariola. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!