El bisbat de Lleida ha celebrat aquest dissabte a la Casa de l’Església-Acadèmia Mariana la seva Assemblea Diocesana anual, que clou el curs a la diòcesi i que reuneix religiosos i laics en una trobada de treball i per compartir experiències i projectes.

En aquesta ocasió, la jornada ha dut per títol Parròquia sinodal, camí de futur, i ha comptat amb la ponència de l’arquebisbe emèrit de Saragossa, Vicente Jiménez Zamora, que ha dissertat sobre aquesta qüestió posant l’accent en la importància de la comunió, la participació i la missió de la comunitat cristiana.

Mons. Vicente Jiménez, a l’esquerra, amb el bisbe de Lleida, Salvador Giménez.

La jornada, que ha començat amb una pregària dirigida per la Delegació de l’Apostolat de Laics, ha tingut com a part central la conferència de monsenyor Jiménez Zamora, a la que ha seguit una taula de  testimonis sobre accions dutes a terme en clau sinodal en diversos àmbits pastorals de la diòcesi de Lleida.

La part final ha consistit en una sèrie de reunions de treball per arxiprestats per abordar diferents temes proposats en un qüestionari.

En la seva conferència, monsenyor Vicente Jiménez Zamora ha alertat dels potencials perills de l’Església en dos extrems: d’una banda, l’eclesiocentrisme, que l’Església es tanqui en excés en ella mateixa; i d’una altra, anar a un excés a allò mundà deixant de banda aspectes fonamentals de la fe.

Com a coordinador de la comissió sinodal de la Conferència Episcopal Espanyola, ha parlat amb autoritat del procés en què es troba l’Església. Entre altres qüestions, ha assenyalat com un dels punts més importants d’aquest procés, la necessitat d’evitar el clericalisme i apostar pel paper actiu del laïcat.

Ha assenyalat com a aspectes clau “el diàleg, l’escolta, el discerniment i la participació: que tothom se senti actor principal de l’Església i protagonista de primera línia”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!