Davant la resolució del Tribunal Constitucional que avala la llei de l’avortament, la Subcomissió Episcopal per a la Família i la Defensa de la Vida ha fet una nota en la qual denuncia que aquesta decisió “permetrà entendre l’avortament com un dret”.

Segons el comunicat, aquesta llei declara “constitucional que hi hagi éssers humans que no tenen drets” i avala “una llei ideològica, anticientífica i que promou la desigualtat”.

La Subcomissió, encapçalada pel bisbe de Canàries, Mons. José Mazuelos,  recorda que la història “ens ensenya que cada vegada que l’ésser humà s’ha qüestionat la dignitat o el valor de certes vides humanes per diferents motius, com per exemple la raça, el color de la pell o les creences, s’ha equivocat greument”.

Per això, deplora com a “lamentable error” que es qüestioni la dignitat humana segons l’edat i referma el compromís de l’Església de ser “veu dels sense veu”.

Aquesta postura no s’ha d’entendre com un abandonament a les dones que tenen problemes per tirar endavant l’embaràs. Al contrari, “volem estar al seu costat, acollir-les i oferir-los una ajuda integral”.

Ens adrecem a aquelles dones que han avortat voluntàriament, amb el desig de recordar-los que, en el rostre misericordiós de Jesús, trobaran consol i esperança

Els bisbes de la Subcomissió demanen a les administracions que, en lloc de proclamar el dret a l’avortament, “promoguin iniciatives que ajudin la dona a viure la seva maternitat, evitant que es vegi abocada a l’avortament”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!