Aquest any, totes les diòcesis amb seu a Catalunya aniran conjuntament a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) de Lisboa, de l’1 al 6 d’agost. Això, explica el director del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears (SIJ), Mn. Carlos Bosch, “ens ajuda a caminar en una mateixa direcció, de manera molt sinodal i, al mateix temps, respectant les particularitats i les sensibilitats de cada diòcesi”.

Estem parlant de 3.200 nois i noies de les diòcesis de Catalunya, Mallorca i Menorca que seran presents a Lisboa, una xifra “que ha superat totes les nostres expectatives”, reconeix Mn. Carlos, “aquesta resposta de tants joves ens diu que realment una JMJ fa falta”. I d’aquests joves cal posar en relleu que gairebé un miler provenen de la diòcesi de Terrassa.

Segons el director del SIJ, és una notícia molt esperançadora veure que hi ha més de 3.000 joves “que volen, aquest estiu, viure una experiència d’Església”.

Tanmateix, Mn. Carlos Bosch assegura que aquests joves no se’n van sols, “van sostinguts per tots els creients de casa nostra”. En aquest sentit, fa una crida a tots aquells que no participaran presencialment de la JMJ “perquè sostinguin els joves perquè en aquesta experiència visquem realment la nostra fe i que ens sostinguin sobretot en la pregària”.

Aquesta JMJ arriba després d’un ajornament per causa del Covid, cosa que encara fa que s’esperi amb moltes ganes.

CARLOS BOSCH, director SIJ

“Recomano als joves que hi participin que vagin disposats i disponibles amb els braços oberts, per rebre el que el Senyor tingui per donar-los i per dir-los. És una oportunitat preciosa per rebre el que el Senyor té per a nosaltres”

A Lisboa, els joves donaran un missatge molt potent al món, comenta Mn. Carlos Bosch: “Que l’Evangeli de Jesucrist no és per a alguns, sinó que és per a tothom, que tothom és estimat pel Senyor, que tothom és cridat a viure una vida en gran, una vida en Crist. I que l’Església és per a tothom, sigui d’on sigui, de la condició que sigui, i que l’amor del Senyor no fa selecció, sinó que es dona a vessar a tothom.”

Queda poc més d’un mes per a la JMJ i els joves estan emocionats per viure una experiència d’Església tan intensa. Una experiència que, des del SIJ, s’espera que tingui continuïtat. Per a Mn. Bosch, “la nostra esperança, la nostra il·lusió, és que tots aquells joves que participen en la JMJ poden establir vincles, enfortir relacions, i que a partir del setembre continuaran veient-se i trobant-se. Aquestes relacions que naixeran i s’enfortiran, quedaran i volem que els joves continuïn vivint aquesta experiència que viuran a la JMJ.”

De totes maneres, Mn. Carlos està convençut que “mai no es pot perdre el que ha passat perquè cada punt de la història forma part de tota la nostra història. Per tant, la JMJ, en ella mateixa, sempre quedarà en la vida de tots aquells que hi participen”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!