“L’etapa continental del Sínode ha volgut afavorir la creació o l’enfortiment de lligams entre les Esglésies veïnes i, alhora, promoure les relacions entre l’Església universal i les Esglésies particulars.

Així ho ha explicat la sotssecretària de la Secretaria General del Sínode, Nathalie Becquart, durant la roda de premsa com a cloenda de la segona etapa, la continental, del procés sinodal 2021-2024.

De cara a l’Assemblea General de la propera tardor, s’espera que lInstrumentum laboris estigui a punt per a finals de maig.

La idea de circularitat a tots els nivells i la visió d’una Església dialògica han estat els criteris que han guiat i que guiaran l’escolta de les Esglésies particulars, ha remarcat la germana Becquart, en un recorregut ràpid pels escenaris continentals, recordant-ne les peculiaritats.

Les etapes continentals han estat moments d’intercanvi de dons: des de la sensibilitat típicament asiàtica per la cura interior i l’harmonia amb la creació, fins al diàleg interreligiós sobretot al Pròxim Orient

Segons l’arquebisbe de Perth i president de la Conferència de Bisbes d’Austràlia, Timothy John Costelloe, “hem d’entrar en aquest camí sinodal amb els ulls, les oïdes i el cor oberts”.

De la seva banda, el secretari del Dicasteri per a la Comunicació, Mons. Lucio Adrián Ruiz, ha comentat els resultats de l’escolta del Poble de Déu present a les xarxes.

Missioners i evangelitzadors digitals que han volgut arribar a totes les persones que no participen a les institucions eclesials, però que viuen a les xarxes i volen seguir aquest camí de l’Església.

Un moment de la roda de premsa.

“El potencial d’aquests missioners digitals és de 20 milions de seguidors”, ha subratllat Mons. Ruiz, “els joves han trobat una dinàmica, pel que fa a temps, formes i metodologies, més adients per a ells. Els no creients i els allunyats de l’Església han trobat un camí d’apropament i diàleg que els ha permès expressar-se i apropar-s’hi amb més llibertat”.

També l’oficial del Dicasteri per a la Promoció de la Unitat dels Cristians, el P. Hyacinthe Destivelle, ha participat en la roda de premsa, on ha posat l’accent en el camí sinodal com a camí ecumènic.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!