A través d’un telegrama, el papa Francesc ha demanat “consol, força i perseverança” per als afectats per la destrucció causada per les inundacions a l’est de Líbia.

Amb dolor, el Papa es refereix la “pèrdua immensa de vides” i assegura les pregàries per les ànimes dels morts i pels seus amics i familiars. També expressa “una proximitat espiritual sentida als ferits, als qui temen pels seus éssers estimats desapareguts i al personal d’emergència que dona socors i assistència”.

Segons el vicari apostòlic a Bengasi (Líbia), Mons. Sandro Overend Rigillo, “la situació és devastadora. Es necessita molta ajuda internacional”.

Per això, fa una crida a oferir “una mà d’amistat” al poble libi i destaca que “tots som éssers humans. El patiment ens toca a tots i cadascun. La crida és a l’ajuda que es pugui oferir, oblidant tot el que pot causar por. Davant del patiment, tot s’esvaeix, només queda l’ajuda, l’amor i la pau que podem donar”.

També la catàstrofe al Marroc, a causa del terratrèmol, és present a les pregàries del Papa. Diumenge 10 de setembre, després de l’Àngelus, Francesc recordava “l’estimat poble del Marroc” i animava a col·laborar-hi de manera concreta.

A més, també a través d’un telegrama, el Pontífex ha expressat el seu “dolor” per la tragèdia al Marroc, s’ha declarat “entristit” pel desastre natural i ha assegurat la seva “comunió orant” i “profunda solidaritat”.

De la seva banda, Càritas espanyola ha obert la campanya d’emergència “Càritas amb Marroc” per canalitzar la solidaritat per atendre l’emergència humanitària.

El mateix arquebisbe de Rabat, el cardenal Cristóbal López, president de Càritas Marroc, ha fet una crida perquè tothom que vulgui ajudar ho faci a través d’aquesta entitat (“la Caixa” ES41 2100 8688 7002 0002 1336).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!