empuries

Les excavacions arqueològiques a l’antic Convent de Sant Domènec (construït els segles XVII i XVIII) i el Palau dels Comtes, a Castelló d’Empúries, han tret a la llum un carrer medieval del qual se’n desconeixia l’existència. L’arqueòloga Anna Maria Puig, que dirigeix l’excavació, ha donat a conèixer la notícia aquest dimarts 2 de juliol, i no ha dubtat a mostrar la seva satisfacció de tenir la sort de fer aquesta troballa. 

Com ha explicat, el carrer medieval està format per una façana de cases que estava situada al costat de la muralla medieval. Aquestes construccions, havien estat soterrades durant l’edificació del Palau del comte Enric II, a principis del segle XVI. 

Aquesta ha estat la primera gran “troballa” de les excavacions, que van començar el mes de maig amb l’objectiu de rehabilitar i ampliar la Sala Municipal que permetrà redescobrir l’antiga església (XV-XVIII). Els treballs han de permetre una investigació exhaustiva fins al subsol de la capçalera de l’antiga església del convent dels monjos dominics, per poder documentar les possibles restes que puguin aparèixer, com ha estat el cas d’aquest carrer medieval. 

Finalment, l’antiga església i sala de festes s’adequarà perquè pugui funcionar com a sala polivalent. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!