Quin contrast el de la guerra i el de l’esport! Dues realitats que es donen al mateix temps i una serveix per destruir persones amb injusta agressió i l’altra, per construir fraternitat amb sana esportivitat. Dos mons difícils de reconciliar en temps de conflicte bèl·lic, però que haurien trobar-se i fer la pau. Ho veiem en els macroespectacles que reuneixen milions de seguidors i l’oportunitat d’un seguiment pacífic d’ells. “L’esport és un mitjà per construir la societat i ens ensenya el valor de la fraternitat.”

En temps dels campionats mundials i europeus, aquí, a Mallorca, hem tingut l’experiència de compartir els valors “humanitaris” del Palma Futsal, quan en ocasió de fer l’ofrena de les dues copes, europea i mundial, a la Mare de Déu de Lluc, guanyades en dues ocasions i com a signe d’agraïment, hem gaudit del bon tracte tant del director i directius, com dels jugadors i l’entrenador. El mateix vam experimentar en l’audiència amb el papa Francesc a Roma el mes de febrer i la recent trobada amb l’escolania del santuari de Lluc.

El papa Francesc ha mostrat sempre el seu afecte per l’esport, i així ho volem fer també nosaltres, ja que aquest mitjà “és una oportunitat per al diàleg, la comprensió i l’enriquiment humà recíproc”. I, com fa sempre, demanant una pregària per ell en aquest camp d’esport on Déu l’ha posat, perquè “pugui jugar un partit honrat i valent per al bé de tots”. L’esport i l’exercici físic és el gran antídot contra molts problemes físics, psíquics i espirituals, és un formidable aliat per construir la pau, sempre que transmeti unitat i cohesió, voluntat d’esforç, venciment personal i treball en equip.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!