L'espanyol Ángel Fernández Artime

El Capítol General 27 de la congregació salesiana ha escollit el salesià espanyol Ángel Fernández Artime com a a successor de Don Bosco, nou rector major (superior general) dels salesians.

Davant la pregunta de l’encara rector major, don Pascual Chávez, de si acceptava el nomenament, Fernández Artime ha assenyalat que “en esperit de fe i confiant en Maria i en tota la congregació”, accepta el càrrec.

Substitueix en el càrrec el mexicà Pascual Chávez, que ha estat superior general d’aquesta congregació religiosa durant els últims dotze anys, límit que estableixen les constitucions salesianes per la duració en el càrrec com a rector major.

El dilluns 24 va començar la jornada de discerniment, i a la tarda es van realitzar les primeres votacions sondeig, en les quals van anar apareixent els possibles candidats. Les votacions successives van anar clarificant el pensament de l’Assemblea fins a l’última votació en la qual va resultar escollit, per majoria absoluta, l’espanyol Ángel Fernández Artime.

Casualment, Fernández Artime havia estat nomenat, al desembre passat, com a nou superior provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, la qual agrupa les obres salesianes d’Andorra, Catalunya, Aragó, Illes Balears, València, Múrcia, Extremadura, Andalusia i les Illes Canàries, una nova circumscripció salesiana que començarà a funcionar a finals de maig. Conseqüentment, Ángel Fernández, com a rector major, juntament amb el seu consell, haurà de nomenar un altre salesià per al càrrec.

Ángel Fernández Artime, de 53 anys, va néixer el 21 d’agost del 1960 a Gozón-Luanco (Oviedo), va emetre la primera professió salesiana el 3 de setembre del 1978 a Mohernando (Guadalajara), la professió perpètua el 17 de juny de 1984 a Santiago de Compostel·la i va ser ordenat sacerdot el 4 de juliol del 1987 a León.

Originari de la Inspectoria (Província) Salesiana Santiago el Mayor, amb seu a León, va ser conseller provincial, vicari inspectorial i, del 2000 al 2006, va ser provincial (inspector). En acabar el seu mandat com a inspector, va ser nomenat director del col·legi salesià d’Ourense. El 2009 va ser nomenat provincial de la Inspectoria Argentina Sud, amb seu a Buenos Aires, càrrec que ocupava actualment. Aquests dies participava al Capítol General 27, el qual l’ha escollit com a X successor de Bon Bosco.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!