El dimarts i dimecres d’aquesta setmana, l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) celebra el Congrés Internacional “L’Església és tota ella sinodal: vers l’etapa continental del Sínode”. El Congrés, en el qual participen ponents d’arreu d’Europa té lloc a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona. 

Un canvi de paradigma a l’Església

L’objecte d’estudi i reflexió que es tracta durant les dues jornades és el procés sinodal que ha impulsat el papa Francesc des dels inicis del seu pontificat, i que ha de culminar amb el Sínode del 2023 i 2024. Cadascun dels conferenciants, des de la realitat del seu propi país, exposa com s’està portant a la pràctica aquesta nova manera de “ser i fer de l’Església”. 

Aquest canvi de paradigma eclesial es veu reflectit en tots els estaments de l’Església, des de les parròquies i diòcesis fins a les agrupacions d’esglésies diocesanes, que són les conferències episcopals. És per aquest motiu que el Congrés organitzat per l’AUSP vol aprofundir en la manera amb què cada país s’ha fet seu el procés sinodal. A través de l’experiència de cada conferenciant, es poden identificar els elements comuns i específics que han aflorat a tots els països, principalment del continent europeu. 

La jornada inaugural del 14 de febrer ha comptat amb la intervenció del cardenal Joan Josep Omella, i ha estat moderada pel rector de l’AUSP, Mn. Armand Puig. La segona jornada, en la qual participa l’arquebisbe de Tarragona Joan Planellas, està moderada pel degà de la Facultat de Teologia, Joan Torra, i compta amb la participació de Valentino Bulgarelli, secretari del Camí sinodal a Itàlia, entre d’altres. 

Tots els horaris de les dues jornades es poden consultar a la pàgina web de l’AUSP

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!