L’Església va destinar 72 milions d’euros a la seva tasca assistencial l’any 2022 a Espanya, 17 milions més que l’any anterior. Aquesta és una de les dades importants de la Memòria Anual d’Activitats de l’Església, que s’ha presentat dimarts 19 de desembre al matí en roda de premsa a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola.

D’aquesta manera, l’Església informa a partir de tot el que ha rebut tant en donatius com a través de l’aportació de la de la declaració de la renda, que puja a gairebé 359 milions d’euros. Segons les dades del 2022, hi ha 8.796 centres assistencials on són ateses gairebé 3.800.000 persones. D’altra banda, l’estudi subratlla que han augmentat les celebracions de sagraments, sobretot batejos, confirmacions, matrimonis i uncions dels malalts. 

La directora de l’Oficina de Transparència, Ester Martín, ha recordat que “l’Església no passa a la societat cap factura del que fa”, però ha aclarit que “sense aquesta xarxa de centres assistencials, moltes persones no podrien haver estat ajudades”. L’economista ha destacat, en aquesta línia, algunes de les grans xifres que van a l’alça. 

ESTER MARTÍN

“L’Església no passa a la societat cap factura del que fa”

En canvi, aquesta Memòria 2022 de l’Església a Espanya constata una davallada en el nombre de sacerdots. El portaveu de la Conferència Episcopal, Francisco-César García Magán, ha dit que no hi ha motius d’alarma en aquest sentit: “Gràcies a Déu no estem en un nivell d’escassetat que impedeixi o dificulti l’administració sacramental.”

FRANCISCO-CÉSAR GARCÍA MAGÁN

“Gràcies a Déu no estem en un nivell d’escassetat que impedeixi o dificulti l’administració sacramental”

El secretari general de la Conferència Episcopal ha explicat que els bisbes espanyols no valoren documents del Papa o la Santa Seu. García Magán ha recordat, això sí, que és cada bisbe a la seva pròpia diòcesi qui ha de decidir sobre l’aplicació de la declaració doctrinal Fiducia Supplicans

El portaveu de l’Episcopat espanyol ha assegurat que va ser dissabte passat quan els bisbes van rebre, per correu electrònic, l’informe del bufet d’advocats Cremades Calvo-Sotelo. Francisco-César García Magán ha dit que ara s’està estudiant el seu contingut, i ha apuntat que encara no se sap quan es presentarà. Ha anunciat que ara aquest informe queda integrat en la tasca que l’Església ja està fent a Espanya per investigar, combatre i prevenir els casos d’abusos a menors. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!