El nunci apostòlic al Sudan, Mons. Luis Miguel Muñoz Cárdaba, ha explicat que està molt amoïnat per la situació al país, que ha qualificat de “greu”. Els combats també han afectat la nunciatura, on grups de militars van irrompre durant la missa del diumenge 16 d’abril.

LUIS MIGUEL MUÑOZ, nunci al Sudan

“La gent està tancada a casa seva, sense poder sortir-ne, no poden ni anar al mercat a comprar perquè és molt arriscat”

Els enfrontaments entre l’exèrcit del govern i les forces paramilitars s’han intensificat en els darrers dies.

El prelat confia que amb l’ajuda de Déu i la intercessió de molta gent bona es pugui frenar “aquesta bogeria” i es reprenguin els camins del diàleg, del consens, per construir un sistema més just, democràtic, que permeti una recuperació econòmica, més progrés i desenvolupament.

Al Sudan, confirma, “hi ha gent pobra, però de gran cor, de gran bondat”, que ha patit molt i que necessita molt la pau.

En la pregària del Regina caeli d’aquest diumenge passat, Francesc feia una crida a deposar les armes i que “prevalgui el diàleg perquè junts puguem reprendre el camí de la pau i la concòrdia”.

D’altra banda, el secretari general del Consell Mundial d’Esglésies, Jerry Pillay, ha demanat un alto al foc immediat i el cessament de les hostilitats armades: “Preguem perquè Déu concedeixi la pau i restableixi la normalitat i l’estabilitat al Sudan.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!