L'Església s'uneix a l'homenatge a Nelson Mandela

La mort de Nelson Mandela ha despertat arreu del món sentiments de condol i al mateix d’agraïment pel testimoni d’un home que ha lliurat la seva vida en favor de la pau i la reconciliació a Sud-Àfrica i al món sencer.

El mateix papa Francesc s’ha referit a la figura de Mandela amb paraules emotives: “Reto homenatge a l’empeny constant per Nelson Mandela en promoure la dignitat humana de tots els ciutadans de les nacions i en forjar una nova Sud-Àfrica, construïda sobre els fonaments sòlids de la no violència, la reconciliació i la veritat.” En el telegrama que ha fet arribar al Govern de Pretòria, el Papa ha mostrat també la seva esperança que el testimoni de Mandela “inspiri les generacions de sur-africans a posar la justícia i el bé comú per damunt de les seves aspiracions polítiques”.

El cardenal ghanès Peter Turkson, president del Pontifici Consell de Justícia i Pau, serà el representat del Sant Pare en els funerals d’estat que tindran lloc el dimarts 10 de desembre a Johannesburgo. El purpurat africà participarà al servei religiós oficial en memòria de Mandela que tindrà lloc al FNB Stadium de Soweto, on es va jugar la final del Mundial de Futbol de 2010. Es preveu una assistència de 80.000 persones, amb la presència de nombrosos caps d’estat i de govern d’arreu del món.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!