L’Església està fent diferents passos per lluitar contra els abusos. Un d’ells és la posada en marxa de Paradarluz.com, una nova pàgina web enfocada al treball de l’Església a Espanya per a la protecció de menors i la prevenció d’abusos. L’objectiu és oferir llum sobre el que es fa i facilitar el contacte amb les oficines que s’han creat a les diòcesis, les congregacions religioses i altres institucions eclesials. José Gabriel Vera és director de l’Oficina d’Informació de la Conferència Episcopal Espanyola.

Com és l’acollida d’aquest nou espai web?

L’acollida és bona, perquè fa visible una realitat de la vida de l’Església que estava enfosquida, com és la preocupació pels abusos que s’han comès al si de l’Església. És una realitat que, pel fet de ser dolorosa, ha passat oculta i és moment de posar-hi llum.

És una pàgina on les paraules que més ressonen són compromís, transparència, informació, oferiment d’ajuda.

Sí, efectivament, el desig és fer visible quina és la feina que està fent l’Església des d’una preocupació i una prioritat absoluta per les víctimes i les seves famílies. La mateixa Església també ha patit i, d’alguna manera, n’és víctima.

Quin ús es vol donar a aquesta web a nivell pràctic?

Volem que sigui un punt de trobada amb totes les persones que, primer, volen estar informades de com treballa l’Església, i, segon, volen presentar les seves denúncies. Per això, compten amb una oficina virtual que el que fa és posar-les en contacte amb qualsevol de les oficines que s’han creat a Espanya. Al mateix temps, la pàgina ofereix una mirada vers el futur, en el sentit de fer visible el treball que està fent l’Església de formació i prevenció.

En el futur continuarà tenint sentit aquesta web?

Sí, sempre tindrà sentit. Encara que el desig de l’Església és que hi hagi zero casos, l’experiència és que en pot sorgir algun. Per tant, l’Església sempre hi serà per oferir aquest canal de denúncia. D’altra banda, aquesta pàgina vol ser pionera en relació amb totes les institucions que treballen amb menors: en l’àmbit de les escoles, les federacions esportives… Allí on hi hagi un menor, que hi hagi un lloc on se’l pugui protegir. D’aquesta forma, aquesta pàgina és la primera, però segurament no serà l’última que creïn altres associacions i institucions que treballen amb menors. Som conscients que això que ha passat en l’Església està passant en molts altres àmbits, i que no hi ha prou consciència.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!