Va haver-hi un temps en què també a les nostres Esglésies es parlava de guerra santa o guerra justa. Avui no podem parlar així.” “L’Església no ha d’emprar el llenguatge de la política, sinó el llenguatge de Jesús.”

Així de contundent s’ha mostrat el papa Francesc en una trobada telemàtica, dimecres a la tarda, amb Ciril, el patriarca de Moscou i de tot Rússia. A la reunió també han assistit el cardenal Kurt Koch, president del Consell Pontifici per a la Unitat dels Cristians, i el metropolita Hilarion de Volokolamsk, cap del departament de Relacions Exteriors del Patriarcat de Moscou.

La conversa s’ha centrat en la guerra a Ucraïna i el paper dels cristians i els seus pastors a fer tot el possible perquè prevalgui la pau. El papa Francesc ha agraït al Patriarca aquesta trobada, motivada pel desig d’indicar, com a pastors del seu poble, un camí cap a la pau, per pregar pel do de la pau, perquè s’aturi el foc.

“Som pastors d’un mateix Poble Sant que creu en Déu, en la Santíssima Trinitat, en la Santa Mare de Déu: per això ens hem d’unir en l’esforç d’ajudar a la pau, d’ajudar els que pateixen, de buscar camins de pau, per aturar el foc”, ha manifestat Francesc.

Tots dos han subratllat l’excepcional importància del procés de negociació en curs perquè, com ha dit el Papa, “el qui paga el compte de la guerra és el poble, són els soldats russos i és el poble el que és bombardejat i mor”. “Com a pastors —ha dit el Papa— tenim el deure de ser-hi a prop i d’ajudar totes les persones que pateixen la guerra.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!