Estem vivint uns temps difícils. Als efectes de la pandèmia de la Covid-19 i les seves conseqüències, s’han afegit l’esclat de la guerra a Ucraïna i l’augment desmesurat dels preus i la inflació que estan afectant a les famílies. Ha estat durant aquests moments de complexitat quan hem pogut veure com l’Església, més que mai, ha seguit posant al nostre servei tots els seus recursos, fent-nos prendre consciència de com n’és de necessària i valuosa la seva missió.

Com cada any, aprofitem la Diada de Germanor per a presentar els comptes de la nostra arxidiòcesi, en aquest cas, els de l’any 2021. Aquests comptes consoliden el resultat de les activitats parroquials i educatives, a més de les pròpies de l’arquebisbat de Barcelona, i es configuren seguint una sèrie de directrius fixades per a totes les diòcesis. Aquest exercici, hem tancat amb uns comptes equilibrats que reflecteixen l’empenta i l’activitat de la nostra Església diocesana, tot i les adversitats dels moments que estem vivint.

Gràcies a vosaltres, durant l’exercici 2021 vam poder dur a terme activitats d’acció social i d’ajut a persones necessitades, donant suport a més de 470.317 persones. També vam poder encarregar-nos de cobrir les necessitats de l’Església de Barcelona: la rehabilitació dels temples, el sosteniment dels sacerdots actius i jubilats i l’ajut a parròquies i entitats per a què puguin desenvolupar la seva tasca evangelitzadora, entre d’altres.

Per últim, no m’agradaria acabar sense donar-vos les gràcies. La vostra generositat i el vostre compromís amb les vostres parròquies i l’arxidiòcesi és un exemple més de la gran família que som. Gràcies a la vostra entrega i suport, podem fer que el principi de solidaritat sigui real i un dels pilars de tota la comunitat arxidiocesana. Us animo a col·laborar amb la campanya de Germanor d’enguany.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!