La mort de bisbe Toni Vadell ens deixa molts missatges de dolor i d’esperança, alhora que posen en valor el testimoni de fe, fortalesa i serenor amb què el prelat ha viscut la malaltia.

Entre les primeres reaccions, destaca la de l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Josep Omella, a través d’un tuit.

JOAN JOSEP OMELLA

«Benvolgut germà Antoni, descansa en Pau. Tingue’ns presents en el teu cor de germà perquè nosaltres et portem en el nostre»

Des de Mallorca, el bisbe titular de la diòcesi, Sebastià Taltavull, ha emès un comunicat sobre «el nostre germà, amic i bisbe», després d’una llarga i dolorosa malaltia «durant la qual ens ha donat el testimoni cristià d’una vivència ferma de la seva fe en Crist Ressuscitat i ens ha contagiat la fortalesa per acceptar la malaltia amb la virtut de l’esperança cristiana».

En l’escrit, el bisbe Taltavull subratlla l’amor a Déu i a l’Església del bisbe Vadell i comparteix algunes de les seves reflexions.

SEBASTIÀ TALTAVULL

«Entre tantes coses que ens ha dit, ha volgut que veiéssim aquest pas mirant-lo des del Senyor, sabent que la fe en el Ressuscitat passa per la Creu»

Malgrat aquests moments dolorosos, Mons. Taltavull parla amb esperança i demana «pregàries al Senyor de la Vida perquè l’aculli al seu Regne i exulti per sempre amb el goig de la seva presència, ell que ha consagrat la seva vida al servei de l’Església. És el consol que ens comunicam els uns als altres amb una abraçada fraternal».

Des de Montserrat també arriben mostres de condol a través de Twitter. Com diu l’abadia de Montserrat, «descansi en pau. El bisbe Antoni Vadell sempre tingué molta estimació per Montserrat, visitant-nos sovint i compartint la seva alegria».

Un sentiment que fa seu igualment l’Escolania de Montserrat: «Encomanem a Déu el bisbe Antoni Vadell i recordem les paraules que ens va dedicar al final de la Missa fa pocs mesos. Al cel sia.»

I podríem afegir més paraules d’agraïment de Càritas, la Unió de Religiosos de Catalunya, els diferents bisbats, els guies i scouts d’Europa… tots han volgut dedicar un últim record a un bisbe molt estimat.

En un programa especial de Ràdio Estel diferents testimonis han volgut deixar constància de la petjada del bisbe Toni Vadell en les seves vides.

Tot seguit us oferim alguns d’aquests testimonis.

JOAN COSTA, delegat de Pastoral social i caritativa de l’arquebisbat de Barcelona

ANNA ALMUNI, delegada d’Apostolat Seglar de l’arquebisbat de Barcelona

ENRIC TERMES, responsable de la fase diocesana del Sínodo dels Bisbes de l’arquebisbat de Barcelona

CARLES CAHUANA, rector de les parròquies de la Santíssima Trinitat i de la Mare de Déu de Gràcia de Sabadell

SEBASTIÀ TALTAVULL, bisbe de Mallorca

SALVADOR GIMÉNEZ, bisbe de Lleida

MARGARITA BOFARULL, delegada de Pastoral de la Fe i la Cultura de l’arquebisbat de Barcelona

JOAN JOSEP MORÉ, delegat per la Vida Consagrada de l’arquebisbat de Barcelona

BRUNO BÉRCHEZ, delegat de Formació i Acompanyament del Laïcat de l’arquebisbat de Barcelona

SALVADOR CRISTAU, bisbe de Terrassa

La mort del bisbe auxiliar de Barcelona també ha tingut un impacte en la societat civil, que ha volgut recordar la seva persona amable, alegre i conciliadora. Homes i dones que el van conèixer i que es van sentir interpel·lats per la seva figura.

Ciutadans anònims i persones de la vida pública han volgut tenir unes paraules de record pel bisbe Vadell, entre elles la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, amb aquest tuit: «Trista notícia la que ens arriba avui amb la mort del bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Antoni Vadell i Ferrer. El meu sentit condol als familiars, amics i a tota la comunitat d’@esglesiabcn.»

I una altra dona, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, lamenta la mort del bisbe Toni Vadell.

FRANCINA ARMENGOL

«Una gran pèrdua; una persona jove que va assumir amb molta serenor la seva malatia. Antoni Vadell va ser molt estimat allà on va exercir, i serà recordat per la seva proximitat i generositat»

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!