La presentació de la Memòria d’activitats de l’Església és un dels compromisos que adquireix l’Església amb la societat per retre comptes del seu treball i de la destinació que dona als recursos rebuts de l’Assignació Tributària.

Durant el 2020 la tasca social de l’Església es va intensificar i es va multiplicar a causa de la pandèmia. Així, va desplegar 680 noves accions que van ser de quatre tipus: assistencials, sanitàries, educatives i pastorals o d’acompanyament.

Durant el 2020 van tenir lloc 100.222 batejos, 161.950 persones van rebre la primera comunió, 79.447 joves o nens van rebre la Confirmació, 12.679 parelles es van casar i 29.627 persones van rebre la unció dels malalts

Més de 4 milions de persones van ser ateses el 2020 als centres assistencials i sanitaris de l’Església, i els sacerdots, religiosos i seglars van dedicar més de 41 milions d’hores a l’activitat pastoral de l’Església: acompanyament, catequesi, formació o celebracions.

L’activitat educativa que desenvolupa l’Església a través de 2.419 centres concertats suposa un estalvi a l’Estat de 3.895 milions d’euros i dona servei a més d’un milió i mig d’alumnes.

Pel que fa a projectes de construcció, conservació i rehabilitació del patrimoni, el 2020 l’Església va dedicar més de 52 milions d’euros. En els darrers 8 anys ha aportat 511 milions d’euros a la cura i conservació del patrimoni.

L’augment de les declaracions a favor de l’Església durant el 2020 ha permès que l’import recaptat per a l’acció de l’Església fos el segon més gran des de l’inici de l’Assignació Tributària el 2007.

L’any de la pandèmia va afectar significativament la celebració de l’Església amb el tancament dels temples i les restriccions sanitàries.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!