Després d’un llarg procés impulsat per l’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve, aquest dimecres 3 de juliol l’església de Sant Esteve d’Olot ha recuperat el seu sant, que dona nom al temple. La figura, que pesa 220 quilos i fa més de tres metres d’alçada, ja torna a lluir a la façana de l’església després d’haver-se destruït durant la Guerra Civil, fa vuitanta anys.

EL sant, fet de fibra de vidre que imita la pedra i amb una estructura sòlida d’acer armat, ha tingut un cost de 14.000 euros, una quantitat que ha aconseguit recaptar l’associació olotina gràcies a una campanya en la qual hi han participat diverses entitats, empreses i particulars d’aquesta població. El taller encarregat de construir la nova figura, feta a partir d’una escultura de fang de l’artista ja traspassat Joan Ferrés Curós, ha estat el taller d’imatgeria religiosa Art Cristià d’Olot.

La instal·lació del sant a la façana de l’església ha aixecat una gran expectació entre la població d’Olot, que ha seguit amb gran detall la col·locació de la figura amb una grua mecànica. Després de recuperar el sant, l’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve ha expressat el seu desig de continuar amb la campanya per col·locar a la façana les dues imatges que falten i que també van ser destruïdes per la Guerra Civil: santa Sabina i sant Valentí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!