Colòmbia celebra la Setmana de la Pau

La Conferència Episcopal de Colòmbia ha rebut amb esperança l’anunci del president de la República, Gustavo Petro, de l’alto al foc bilateral amb cinc organitzacions armades il·legals, que ha començat aquest 1 de gener i que s’allargarà durant sis mesos.

“Aquesta notícia ens anima a continuar caminant i acompanyant tots els esforços possibles i necessaris per avançar cap a una pau duradora de l’estimat poble colombià en aquest nou any”, afirmen els bisbes colombians.

A través d’un comunicat, la Conferència Episcopal assegura que aquest anunci és “el començament d’una vida nova”, de manera especial per a aquelles comunitats presents en els territoris on hi ha aquests grups armats.

Els bisbes confien que els grups respectin l’alto al foc, fet que permetrà reduir la violència i el patiment de les comunitats. Així mateix, asseguren que és un pas perquè es creïn “fonaments de confiança per avançar d’una manera decidida en els diàlegs en curs”.

També refermen el compromís de l’Església per acompanyar els esforços que portin a la fi del conflicte i la violència a Colòmbia.

El missatge finalitza assenyalant que el país ha de solucionar el conflicte social “per poder resoldre d’arrel el conflicte armat. L’alto el foc progressiu és fonamental per a la pau integral que necessita el país”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!