L'Església colombiana aplaudeix l'acord per desminar el país

L’arquebisbe de Tunja i president de la Conferència Episcopal de Colòmbia, Mons. Luis Augusto Castro Quiroga, ha assenyalat que és un gran guany per als diàlegs de pau la decisió que han acordat el Govern i la guerrilla de les FARC per iniciar el procés de desminat al país.

“La resposta que ha arribat de la taula de negociació em sembla molt positiva, és important que l’Estat posi les millors unitats per al desminat, sense que es posi en risc ningú”, ha dit l’arquebisbe. També ha comentat que “no és fàcil, però és bo que l’Estat i les FARC hagin manifestat la bona voluntat per unir esforços i afrontar aquest perill que a diferents zones del país ha deixat víctimes innocents”.

L’arquebisbe de Tunja ha subratllat que aquesta decisió ha d’anar acompanyada del tractament curós de la justícia transicional, per la qual cosa ha demanat als negociadors a l’Havana que estudiïn aquest tema amb mesura perquè no s’aturi el procés i no es generin impunitats: “Falten moltes coses per concretar en el procés de pau.”

Sobretot, ha destacat, “hem de ser realistes, hi ha coses molt difícils que si es tracten amb pressa poden resultar malament. Sobre el tema de la justícia transicional, molt complicat, demanem que no es deixi a l’oblit. S’ha de tractar amb molta cura, sense deixar afers inacabats perquè no s’aturi el procés, perquè no generi impunitats i perquè no es freni aquest procés on les FARC amb bona voluntat volen tirar endavant en termes de pau.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!