El diumenge 11 de febrer, solemnitat de la Mare de Déu de Lourdes, l’Església ha celebrat la Jornada Mundial del Malalt, que marca l’inici de la Campanya del Malalt, amb el lema “Donar esperança en la tristesa”. L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha presidit l’Eucaristia a la catedral de Barcelona, a la qual han participat activament els membres de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes. En acabar la missa, s’ha fet la processó de torxes fins a la capella de la Mare de Déu de Lourdes.

Un altre lloc emblemàtic de la diòcesi de Barcelona on s’ha celebrat la Jornada Mundial del Malalt ha estat el Cottolengo del Pare Alegre. Durant la vetlla s’ha resat el Rosari i s’ha fet la processó de les torxes entre els malalts.

Rosari de torxes a la catedral de Lleida. Foto: Bisbat Lleida

D’altra banda, a la catedral de Lleida, L’Hospitalitat de Lourdes de Lleida també ha celebrat, com ve sent tradició cada any amb motiu de la celebració de la Mare de Déu de Lourdes, el rosari de torxes a l’interior de la Catedral de Lleida. L’acte, en què han participat nombrosos fidels que han caminat darrere de la imatge de la Verge que es va aparèixer a la cova de Massabielle el 1858, portant espelmes enceses i resant el rosari. En acabar la processó, s’ha celebrat la santa missa, presidida pel bisbe Salvador.

La Campanya del Malalt se celebra fins al 5 de maig, Pasqua del Malalt.

Però és que l’11 de febrer també arrenca la campanya anual de Mans Unides contra la fam al món, que enguany se celebra amb el lema “L’efecte ésser humà. L’única espècie capaç de canviar el planeta”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!