L'Església celebra la Jornada de les Vocacions Natives

Diumenge 26 d’abril, dia del Bon Pastor, l’Església celebra dues jornades amb referència explícita a la vocació: la 52a Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions i la Jornada de Vocacions Natives. Totes dues celebracions comparteixen el mateix lema: “Que n’és de bo caminar amb tu!”

Amb aquest lema es posa de manifest l’alegria de posar-se en camí per trobar-se amb Déu i amb els altres, a través de la vocació.
Aquesta jornada està dedicada a la pregària i a la cooperació econòmica amb els joves que són cridats a la vocació sacerdotal o religiosa en els territoris de missió. Ells i elles són la mostra que l’Evangeli ha arrelat plenament en una cultura i té els seus fruits propis.

Molt sovint les vocacions que sorgeixen en els territoris de missió tenen dificultats serioses per tirar endavant la seva formació per problemes econòmics.

Algunes dades

El 37,20% de les circumscripcions de l’Església universal són territoris de missió. Tot i que el 40,58% de la població mundial viu en aquestes zones, només 16 de cada cent catòlics del món es troben en ells. Tres de cada deu baptismes anuals s’administren allà. I un sacerdot en els territoris de missió atén gairebé el triple de persones de mitjana que els sacerdots de l’Església universal.

El 26,22% dels religiosos del món estan en aquestes circumscripcions. Un terç de les vocacions al sacerdoci estan als territoris de missió.

Per a més informació cliqueu aquí

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!