L'Església celebra el Dia d'Hispanoamèrica

“Evangelitzadors amb la força de l’Esperit” és el lema del Dia d’Hispanoamèrica, que se celebra l’1 de març. Aquesta jornada recorda la germandat del continent americà amb l’Església espanyola i pretén promoure en els fidels camins de cooperació per ajudar les Esglésies més necessitades d’Amèrica.

L’interès de l’Església i del Vaticà per aquest continent va portar a la creació de la Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina, per impulsar iniciatives a favor del continent. El seu president, el cardenal Marc Ouellet, ha escrit un missatge per a aquesta jornada, on expressa el seu agraïment als sacerdots i laics que col·laboren amb la missió americana. Especialment als prop de 300 sacerdots que serveixen l’Església llatinoamericana acollits en l’Obra de Cooperació Sacerdotal Hispanoamericana (PDF), així com a totes les religioses i religiosos espanyols que cooperen en l’evangelització en aquelles terres.

El cardenal recorda que el Dia d’Hispanoamèrica és una bona ocasió per tenir present en la pregària tots els missioners. Destaca que “els missioners no cauen en paracaigudes sobre la gent, sinó que aprenen a conèixer-la, a apreciar-la, a estimar-la, a valorar-la, a créixer amb ella. S’enriqueixen amb les seves expressions de pietat popular, amb els seus testimonis de fe, esperança i caritat”.

També es pregunta: “No ens mostren els missioners com gaudeixen estant a prop dels seus, ‘perdent el temps’ en la convivència, compenetrats amb les seves alegries, patiments i esperances, sempre misericordiosos, solidaris, servicials, sense excloure ningú? Miren com ho feia Jesús i ‘toquen la carn sofrent dels altres’, abraçant en especial als més pobres i necessitats. Són un exemple de compassió i consol, de sanació i alliberament.”

Mons. Ouellet finalitza el seu missatge fent referència a la Mare de Déu tot recordant que “el poble americà peregrina als santuaris marians, trossets de cel, per demanar-li a la Mare de Déu que transformi aquest continent en la casa de Jesús”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!