Els bisbes bolivians han informat de la creació d’una Comissió Nacional d’Escolta i una Comissió Nacional d’Investigació que determinin responsabilitats i visibilitzin el que ha passat en els casos d’abusos sexuals.

L’Església boliviana també es compromet en la prevenció i en la certesa que els nens i els joves estaran segurs en ambients de l’Església

Pel que fa a la visita de Mons. Jordi Bertomeu, oficial del Dicasteri per a la Doctrina de la Fe i especialista en temes d’abús sexual, els prelats han fet un comunicat on s’adrecen a les víctimes, les famílies i la comunitat eclesial on reconeixen que en lloc de rebre la protecció i la cura necessària, “es van trobar amb una Església sorda als seus patiments”.

Els bisbes subratllen que l’abús sexual és contrari a l’essència mateixa de l’Església i ratifiquen el compromís per acompanyar i buscar la reparació de les víctimes amb els suport de professionals especialitzats en assistència i guariment de ferides.

A més, destaquen que el problema de l’abús és un fenomen social que es presenta arreu del món i en diferents entorns, com la llar, l’escola i els espais eclesials.

La Conferència Episcopal Boliviana (CEB) destaca que en els darrers anys ha treballat dos temes fonamentals: la prevenció, per crear ambients segurs on els nens i joves puguin desenvolupar activitats sense por de rebre cap mal, i les accions orientades a sancionar els delictes que s’hagin comès, buscant la justícia per a les víctimes.

Amb tot, els bisbes reconeixen que els esforços fets fins ara com la creació de protocols, codis de conducta i la capacitació d’agents pastorals per atendre i escoltar denúncies, són insuficients.

A més asseguren que comunicaran de manera transparent a l’opinió pública els avenços que es vagin aconseguint.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!