María Calvo Charro, escriptora, doctora en Dret Administratiu i professora titular de Dret Administratiu de la Universitat Carles III de Madrid, ha estat reconeguda amb el premi nacional “Lluitadora per la Família 2024”. El lliurament del premi tindrà lloc el 25 de maig en un acte que se celebrarà a l’auditori de Caixafòrum de Barcelona. Aquests premis, que arriben a la novena edició, van ser creats per la Plataforma per la Família.

María Calvo és una de les persones amb millors coneixements en temes referents a la família, la identitat masculina i femenina, paternitat i maternitat, feminisme, coeducació o educació diferenciada, ideologia de gènere i d’altres. Un aspecte que ha desenvolupat és el d’equitat més que no pas igualtat home-dona.

Entre els seus llibres, destaquen Padres destronados, La masculinidad robada, Orgullo de madre, Hombres y mujeres: cerebro y educación o Iguales pero diferentes. També ha pronunciat nombroses conferències sobre aquesta temàtica. María Calvo és natural de Madrid, està casada i és mare de quatre fills.

El premi internacional “Lluitador per la Família” d’aquest anys és per a la italiana Maria Regina Maroncelli, presidenta des del 2018 de la Confederació Europea de Famílies Nombroses. Anteriorment havia estat presidenta de l’associació italiana de famílies nombroses.

Natural i resident a Bèrgam, és mare de quatre fills i periodista free lance especialitzada en sostenibilitat y societat.

L’esmentada Confederació va ser creada el 2004 i representa nou milions de famílies nombroses a Europa. Entre els seus èxits, cal esmentar la creació d’una targeta europea per a famílies nombroses i la promoció d’una xarxa europea de municipis family friendly.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!